14.04.15, 20:04

Канада відправить до України дві сотні військових інструкторів

Канада відправить до України дві сотні військових інструкторів

Канадська влада продовжує надавати гуманітарну допомогу київському режиму, чим може – тепер вона вирішила забезпечити Україну найнеобхіднішим, двомастами інструкторами, завданням яких буде навчання урядових військ.

Про чергову порцію заокеанської допомоги, яка ощасливить Україну в недалекому майбутньому, повідомляє «ТАСС» з посиланням на заяву прес-служби прем'єр-міністра Канади Стівена Харпера.

Канадський уряд висловив упевненість, що направлення близько 200 військових інструкторів непереможних збройних сил цієї північноамериканської країни є великою підтримкою України «в її зусиллях з підтримки суверенітету, безпеки та стабільності». «Канада як і раніше солідарна з народом України перед зовнішньою агресією», - запевняє офіційна Оттава офіційний Київ.

Згідно з планами канадського керівництва, гуманітарний десант військових фахівців повинен затишно розташуватися в Україні до березня 2017 року подалі від району реальних бойових дій між силовиками й ополченцями – на одному з полігонів на українсько-польському кордоні. У самому збройному протистоянні, судячи з повідомлень мас-медіа, канадців використовувати не мають наміру.

Навчання українських військових буде проходити на Яворівському полігоні в Львівській області, а також в одному з центрів Міноборони України в Кам'янці-Подільському Хмельницької області.

Канадці обіцяють навчити українських солдат і офіцерів, як поводитися з вибуховими речовинами та як надавати медичну допомогу пораненим бійцям. Крім того, заплановано тренування сил військової поліції і нацгвардії України, а також відпрацювання необхідних дій для забезпечення безпечних польотів авіації. При цьому канадські фахівці будуть координувати свої зусилля з колегами із США.

Залишається питання: беручи до уваги вже чималий досвід бойових дій урядових військ, чи будуть канадські інструктори гідними вчителями або скоріше годяться в учні.

Поділитися: