15.04.15, 2:33

Миколаївці здали в міліцію більше тисячі боєприпасів, міну та гранати (ВІДЕО)

Миколаївці здали в міліцію більше тисячі боєприпасів, міну та гранати (ВІДЕО)

З початку проведення місячника здачі зброї в територіальні підрозділи міліції Миколаєва та області громадяни добровільно здали 59 одиниць зброї, 47 спецзасобів, 1340 штук боєприпасів, 42 снаряди, 1 міну та 45 гранат.

Про це повідомляє УМВС України в Миколаївській області.

Зазначається, що незаконне зберігання зброї, боєприпасів і вибухівки – це злочин, за який законом передбачена кримінальна відповідальність. Тож, з метою протидії незаконного обігу зброї з 1 по 30 квітня на території м. Миколаєва та області проводиться місячник добровільної здачі до органів внутрішніх справ зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів. Метою таких заходів є надання можливості громадянам здавати зброю, що незаконно зберігається з послідуючою її реєстрацією.

«З початку проведення місячника в територіальні підрозділи міліції Миколаєва та області громадяни добровільно здали 59 одиниць зброї, а саме: 1 одиницю вогнепальної нарізної армійського зразка, 4 одиниці мисливської нарізної, 39 одиниць мисливської гладкоствольної, 3 одиниці холодної, 1 одиницю саморобної, 11 одиниць іншої зброї. Крім того, в ОВС здано 47 спецзасобів, 1340 штук боєприпасів до вогнепальної зброї, 42 снаряди, 1 міну та 45 гранат», - йдеться в повідомленні.

Крім того, заходи щодо проведення органами внутрішніх справ місячника добровільної здачі зброї, боєприпасів, вибухових матеріалів та спеціальних засобів тривають та перебувають на постійному контролі керівництва міліції Миколаївської області.

Нагадаємо, раніше голова Миколаївської ОДА Вадим Меріков заявив, що добровільна здача зброї - це безпека мешканців міста та області. Меріков зазначив, що в разі необхідності, такі місячники добровільної здачі зброї потрібно проводити повторно, оскільки в Миколаївській області значно збільшилася кількість зброї.

Поділитися: