14.04.15, 16:37

На Миколаївщині троє підлітків знайшли схованку з арсеналом зброї

На Миколаївщині троє підлітків знайшли схованку з арсеналом зброї

У Миколаївській області троє підлітків на дитячому спортивному майданчику виявили схованку боєприпасів.

Про це повідомили в прес-службі УМВС України в Миколаївській області.

13 квітня 2014 в чергову частину Миколаївського РВ УМВС України в Миколаївській області надійшло повідомлення про виявлення зброї. Встановлено, що до 76-річного місцевого мешканця прийшли троє неповнолітніх хлопчиків і розповіли про те, що, граючи на околиці села, випадково, під бетонними плитами, знайшли зброю. Не гаючи часу, чоловік відразу ж подзвонив в службу екстреного виклику.

 «Вже правоохоронцям 12-річні підлітки повідомили, що сховали м'яч в неглибоку яму, щоб не носити його з собою кожен раз для того, щоб пограти в футбол. Але коли прийшли в черговий раз за ним, то побачили, що крім спортивного спорядження з'явився ще й мішок. Дитяча цікавість узяла верх над школярами, тому вони вирішили відкрити мішок і побачили зброю», - повідомляє міліція.

Працівники вибухотехнічної служби НДЕКЦ при УМВС разом зі співробітниками державної служби з надзвичайних ситуацій вилучили шість магазинів до автомата, 180 патронів, три гранати Ф1, дві - РГД5 і чотири запали до них. Виявлене озброєння було направлено на дослідження.

Слідчим відділенням Миколаївського райвідділу міліції розпочато кримінальне провадження за ознаками злочину, передбаченого ч.1 ст. 263 КК України «Незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами або вибуховими речовинами», санкція, якої передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до семи років.

Проводяться першочергові слідчі дії, встановлюються особи, причетні до скоєння даного злочину.

Поділитися: