15.04.15, 5:10

Народна рада Бессарабії вимагає звільнення свого лідера (ВІДЕО)

Народна рада Бессарабії вимагає звільнення свого лідера (ВІДЕО)

Народна рада Бессарабії стурбована зникненням свого лідера Дмитра Затуливітра, котрий досі не виходить на зв'язок з рідними та близькими, які вважають, що він може знаходитися в руках українських силовиків.

Про це у відеозверненні заявила член президії «Народної ради Бессарабії» Віра Шевченко, інформує «Таймер».

«Останній раз ми бачили Дмитра на установчій конференції нашої раді, яка відбулася 6 квітня 2015-го року. Після цього Дмитро на зв'язок не виходить, і його місце розташування нам не відомо. Ми дуже стурбовані за його стан здоров'я та за його життя. Ми категорично проти застосування до нього недозволених методів впливу, в тому числі сили і, можливо, психотропних засобів», - підкреслила Шевченко.

«Від імені Народної ради Бессарабії я звертаюся до правоохоронних органів України з настійним проханням взяти найактивнішу участь у пошуках Дмитра. Демократія або є, або її немає, і для кожної людини важливо відчувати себе захищеним з боку законів і Конституції своєї країни», - зазначила вона.

Нагадаємо, що раніше голова гагаузької автономії Михайло Формузал підтримав створення Народної ради Бессарабії на території Одеської області, в місцях компактного проживання національних меншин.

Поділитися: