15.04.15, 8:30

Витрати на озброєння України можуть увійти в новий бюджет США

Витрати на озброєння України можуть увійти в новий бюджет США

Палата представників Конгресу США не буде розглядати законопроект про постачання Києву оборонних озброєнь як самостійний документ - він може увійти або у військовий бюджет на 2016 фінансовий рік, або стати частиною інших видаткових статей.

Про це повідомляє «ТАСС».

Авторами документа виступили голова комітету, республіканець Мек Торнберри і старший демократ комітету Адам Сміт.

«Законопроект не буде розглянуто в якості окремого тексту. Зараз не ясно, чи стане він частиною оборонного бюджету або аналогічних асигнувань », - сказав Сміт. За його словами, підкомітети почнуть роботу над бюджетом вже в цьому місяці. При цьому співрозмовник агентства зазначив, що «голова комітету упевнений в необхідності» реалізації цієї ідеї.

«Так чи інакше, дух законопроекту вимагає того, щоб ці кошти були витрачені на летальну допомогу», - резюмувало джерело.

Зазначимо, що згідно з текстом законопроекту, міністру оборони США дається право, координуючи дії з держсекретарем, «надати допомогу, у тому числі навчання, техніку, зброю оборонного призначення, логістичну підтримку, постачання, обслуговування, технічне забезпечення армії і сил безпеки України». Глава Пентагону буде володіти таким правом до 30 вересня 2017 року. На це пропонується виділити  1 млрд. Законопроект розписаний в комітети палати у закордонних справах та у справах збройних сил.

Поділитися: