14.04.15, 23:23

У ДНР і ЛНР заявили, що відеоконференція Контактної групи завершилась без результатів

У ДНР і ЛНР заявили, що відеоконференція Контактної групи завершилась без результатів

Повноважні представники самопроголошених народних республік Донбасу в Контактній групі з мирного врегулювання Денис Пушилін (ДНР) і Владислав Дейнего (ЛНР) оцінили відеоконференцію групи, що відбулася 14 квітня, як «практично безрезультатну».

Свою думку віце-спікери Народних Рад невизнаних республік виклали у спільній офіційній заяві, зробленій ними після закінчення переговорів та опублікованій «Луганским информационным центром».

«Відеоконференція закінчилася практично безрезультатно, оскільки Україна до цього моменту не передала списки своїх представників у робочі підгрупи», - підкреслили донецький і луганський повпреди.

При цьому вони наголосили на тому, що «ДНР, ЛНР і Росія свої (списки представників) дали давно, ОБСЄ заявляє, що їхні представники також визначені».

«Тільки Україна знову не готова», - констатується у спільній заяві.

Згідно зі словами Пушиліна і Дейнего, самопроголошені народні республіки наполягатимуть на якнайшвидшому створенні чотирьох робочих підгруп, що повністю відповідає рішенням «нормандської четвірки».

«Ми пропонуємо делегувати по 2 представники у кожну групу від ДНР, ЛНР, України, Росії та ОБСЄ. Що ми вже і зробили. Ми вважаємо, що голови груп мають призначатися з числа цих представників і ротуватися кожні 3 місяці», - йдеться в документі.

Повноважні представники ополченців на переговорах в Контактній групі висловили впевненість, що «необхідно провести негайно зустріч у Мінську для затвердження персонального складу та регламенту роботи підгруп».

Крім того, на їхню думку, всі проблеми мирного врегулювання в Донбасі повинні вирішуватися виключно за допомогою робочих підгруп. У свою чергу рішення даних підгруп «повинні затверджуватися Контактною групою у складі Росія-Україна-ОБСЄ-ДНР-ЛНР».

«Тобто, з представництвом тих самих сторін, які підписували Мінський протокол від 5 вересня 2014, меморандум від 19 вересня 2014 і Комплекс заходів від 12 лютого цього року», - вказують автори заяви.

Нагадаємо, вчора відбулася зустріч міністрів закордонних справ у «нормандському форматі». В ході непростих переговорів сторони погодилися з необхідністю неухильно дотримуватися Мінських угод та організувати роботу підгруп.

Поділитися: