В Одесі ціни на продукти харчування зросли в березні майже на 17%

В Одеській області у березні ціни зросли на 16,9%, найсильніше подорожчали фрукти та цукор.
Про це повідомляє прес-центр Головного управління статистики в Одеській області.
«В Одеській області у березні ціни зросли на 16,9%», - йдеться в заяві.
Найбільше подорожчання торкнулося фруктів: їх вартість в середньому зросла на 33,9%.
«Яблука подорожчали на 44,9%, банани - на 30,7%, цитрусові - на 28,2%», - повідомили статисти.
На хліб і хлібопродукти ціни зросли на 24,8%. В 1,7 рази подорожчало борошно, на 31,9-23,1% - рис, макаронні вироби.
Джем, мед, шоколад та кондитерські вироби стали дорожчими на 17,6%, а цукор - на 33,8%.
«Підвищення цін на масло і жири на 14,9% зумовлено, насамперед, подорожчанням соняшникової олії на 29,1%», - пояснили також в управлінні статистики.
Значно підвищилися ціни на овочі - на 21,8%. Згідно зі статистичними даними, «приріст цін на моркву - 48,8%, на ріпчасту цибулю - 36,9%, капусту - 35,2%, буряк - 30,1%».
Риба і морепродукти в середньому подорожчали на 23,1%. Зокрема, сушена, копчена, солона риба і морепродукти - на 24,6%, свіжа, охолоджена і заморожена риба - на 23,2%.
На 5,9% зросли ціни на м'ясо та м'ясопродукти, молоко, сир і яйця.
Відзначимо, що в цілому по Україні середня інфляція в березні склала 15,6%.
Нагадаємо, що в Державній службі статистики заявили, що реальна заробітна плата в Одеській області в попередньому місяці зменшилася на 18,1% порівняно з аналогічним періодом 2014 року.