14.04.15, 22:16

У Харкові горіли автомобілі волонтерів «АТО»

У Харкові горіли автомобілі волонтерів «АТО»

Дві машини, що належать місцевим волонтерам, постраждали в Харкові внаслідок пожежі, одна з них вигоріла повністю.

Про надзвичайну подію передають прес-служби харківської міліції та управління ДСНС.

Згідно з наявною інформацією, у вівторок близько 3 годин 45 хвилин ранку до Дзержинського райвідділу міліції та чергової частини ДСНС надійшло повідомлення про те, що на вулиці Данилевського поряд з житловим будинком горить позашляховик.

Незважаючи на зусилля двох пожежних бригад, що ліквідували загоряння протягом півгодини, автомобіль був фактично знищений вогнем. Крім того, полум'я перекинулося на припаркований поруч мікроавтобус волонтерів «Mersedes VITO», який постраждав менше, втративши лише ліве крило та фару.

Згідно з даними телеканалу «АТН», джип волонтери пригнали з Європи, переобладнали, а потім використовували в різних акціях у місті, в тому числі і в блокуванні міськради. На цій же машині активісти-«майданівці» часто їздили в зону так званої «антитерористичної операції» і навіть нібито збиралися передати її бійцям 92-ї окремої механізованої бригади, які зараз перебувають на лінії зіткнення в Донбасі.

Дослідивши місце події і опитавши свідків, експерти дійшли висновку, що, швидше за все, мав місце умисний підпал.

За словами помічника начальника ДСНС Харківської області Ігоря Лупандіна, «основна версія – це занесення відкритого джерела вогню».

«Ми знаємо, що в місті Харкові ось уже протягом 10 днів це вже не перший випадок, коли ось такі от пожежі відбуваються з причини занесення відкритого джерела вогню», - визнав він.

Як повідомляють у правоохоронних органах, за даним фактом порушено кримінальне провадження за ч. 2 ст. 194 (умисне знищення або пошкодження майна) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 3 до 10 років.

Додамо, в пасхальну неділю від вогню постраждав і намет волонтерів у центрі Харкова – його підпалили вдень. Активісти, які знаходилися поруч з ним, займання не помітили, про полум'я, що поширювалося, їх попередили перехожі. Пожежа була швидко ліквідована, а після інциденту біля «майданівського» намету чергують патрульні автомобілі.

Поділитися: