14.04.15, 20:45

Київ буде налагоджувати з повстанцями економічне співробітництво

Київ буде налагоджувати з повстанцями економічне співробітництво

Глава Адміністрації президента України Борис Ложкін виступив за відновлення економічних зв'язків з районами Донбасу, що опинилися під контролем ополченців.

Свою позицію він озвучив в інтерв'ю виданню «ЛІГАБізнесІнформ».

Відповідаючи на питання про те, чи має намір київський режим посилювати економічну блокаду територій самопроголошених народних республік, Ложкін заявив, що сподівається на діаметрально протилежний розвиток подій.

«Я дуже розраховую, що в результаті останніх Мінських домовленостей в окремих районах Луганської та Донецької областей будуть відновлюватися економіка та економічні ланцюжки», - підкреслив керівник президентської адміністрації.

Він визнав, що в руках ополченців знаходяться «серйозні експортні виробництва».

«Ми бачимо, що більшість людей на тих територіях хочуть не ескалації конфлікту, а відновлення економіки, хочуть жити в мирі і заробляти», - резюмував Ложкін.

Відзначимо, що міністр внутрішніх справ Арсен Аваков раніше ополчився на голову Донецької облдержадміністрації Олександра Кіхтенка за аналогічні слова про необхідність відновлення економічних зв'язків з територіями, які знаходяться під контролем повстанців.

 «Крім того, що йде війна, найскладніше – переконати громадськість і керівництво країни в тому, що необхідно відновлювати економічні зв'язки з окупованими територіями. Я виходжу з власного розуміння того, що повинні працювати шахти, заводи, всі підприємства регіону», - цитує слова очільника Донецької області «Кореспондент».

Також Кіхтенко неодноразово вказував, що Київ повинен надавати підтримку мирним жителям в самопроголошених республіках, оскільки інакше зростає ризик, що місцеве населення відвернеться від України.

Аваков назвав висловлювання губернатора Донецької області колабораціонізмом і заявив, що має намір ініціювати відставку Кіхтенка з поста глави ОДА.

Поділитися: