Ілліч! Ти один у всьому винен!

09-04-2015

Минув майже рік з того часу, коли бійці так званого «народного ополчення Донбасу» вирішили закріпитися в місті Слов'янську Донецької області. У ті дні, в квітні 2014 року, увага всієї без винятку країни була прикута до подій, що відбуваються в цьому невеликому містечку. Захоплення райвідділу міліції та міськради, емоційні заяви тодішнього мера Неллі Штепи.

Все це вже історія.

На сьогоднішній день Слов'янськ знаходиться повністю під українською владою.

Найбільший плюс такого стану справ - відсутність стрілянини на вулицях та підтримання мінімального громадського порядку. Так, саме так - мінімального. На цьому бонуси, принесені єдиною країною закінчуються, принаймні поки що. Хоча й цього вже, погодьтеся, немало, особливо якщо згадати, що це місто витримало.

У місті відчуємо зростання побутової та вуличної злочинності. У зв'язку з цим городяни намагаються закінчити всі свої справи в світлий час доби і після 20.00 місто завмирає до наступного ранку. Біда, якщо непогано одягнений перехожий, та ще й напідпитку, вирішить прогулятися темними вулицями Слов'янська.

Зруйнована інфраструктура та дороги не сприяють створенню нових робочих місць, та й нормальному функціонуванню вже створених також, не сприяють.
Роботи в місті, як такої, немає. Є можливість сезонних та тимчасових підробітків, начебто скління вікон, копання городів, розбору завалів.

Заробітна платня, за словами місцевих мешканців, залишилася на рівні минулого року, а тарифи на світло й воду залишаються одними з найвищих в країні.
Українська влада в особі виконуючого обов'язки міського голови Олега Зонтова проблеми міста та городян бачить, та й добре розуміє: щодня та щогодини міркує, як виправити становище й зробити Слов'янськ оазисом сходу України. Щоб мешканці Донецька, Луганська, станиці Луганської, Дебальцева та інших східних міст дивилися, розуміли та й заздрили мешканцям Слов'янська, містечкові в якому очистили від усіляких проявів сепаратизму та іншої скверни, ім'я якій ДНР/ЛНР.

Відмінні та патріотичні бажання у слов'янської, нехай й тимчасової, влади? Безумовно, ніхто ж з цим не сперечається.

Що ж збирається робити ця влада для здійснення наміченого? Напевно буде будувати нові дороги, відновлювати інфраструктуру, боротися зі злочинністю?

А ось і ні!

Українська влада буде «воювати» з пам'ятником В.І. Леніну.

Адже все в місті й так непогано (напевно), а основна загроза виходить від залізного монументу, що стоїть на площі перед мерією та вказує напрямок чи то у світле майбутнє, чи то ще кудись.

Звалити потрібно Ілліча, перенести його в інше місце, прибрати з очей геть.

В ту ж мить заживе Слов'янськ новим чудовим життям, наданим йому єдиною Україною.

Саме боротьбою з пам'ятником Леніну стурбований в.о. мера Зонтов на цей час. Саме це питання не дає йому спокійно спати, їсти та й працювати.

Сам виконуючий обов'язки мера так і сказав. Мовляв, для уникнення конфліктів між прихильниками та супротивниками монумента, його, монумент, потрібно куди-небудь з центральної площі прибрати.

Приберуть, обов'язково приберуть пам'ятник Іллічу з площі.

Чи допоможе це привести в нормальний стан місто та забезпечити мешканцям Слов'янська нормальне людське життя?

Науці відповідь на це питання невідома.

Подивимося...

 

Точка зору автора може не збігатися з точкою зору редакції


Поділитися: